15 Nisan 2011 Cuma

KURAN AHLAKI İLE AHLAKLANMAK

"Kur’ân böyle diyor ben böyle yapayım demekle", oluşmaz Kur`ân ‘ın ahlâkıyla ahlâklanmak... 

"Kur’ân ’ın ahlâkıyla ahlâklanmak" demek, Kur’ân ‘da ifade edilenleri kendi özünde bulabilmek; ve kendini o ayetlerde işaret edilen boyutlarda bulabilmek, hissetmek ve yaşamakla mümkün olur.
Bunu ne derece kendinde kemâle erdirebilirsen, işte o derece Kitabullahı okumak durumuna gelirsin. 

Cumanız mübarek olsun..!

Kaynak A. Hulusi

1 Nisan 2011 Cuma

BEYİN KATLİAMI.

Bizim bugün ülke olarak çok büyük bir sorunumuz var. Bu sorun ülkemizdeki beyin katliamıdır. Beyinler katlediliyor. Beyinler düşünme gücünden mahrum bir biçimde ezbercilik ile donatılan ve de şartlanmalarla programlanan bir biçimde katlediliyor maalesef.

        Eğitim sistemi tümüyle düşünmeyi ortadan kaldırıp ezberciliği, yani teyp bandı gibi dışarıdan aldığını dışarı vermeyi hedeflemiş bir eğitim sistemi. Bu yüzden de insanlarımız düşünme denilen olayı maalesef küçük yaşlarda kaybediyor.

        Okula başlıyorsunuz ezberlemeli. A yı B yi ezberliyorsunuz, uyu uyu yat uyu yu ezberliyorsunuz. Eğer doğru yazabilirseniz, doğru cevabı verirseniz 5 alıyorsunuz, 10 alıyorsunuz, sınıf geçiyorsunuz. Sınıf geçmek için size verilenleri aynı ile tekrar etmeniz zorunlu.

        İşte bu eğitim sistemi sizden, kurbağanın kan dolaşımından bilmem neyin göz bebeğinin çizimine kadar hayatta hiçbir geçerliliği, gerekliliği olmayan şeyleri ezberlemenizi istiyor.

Ve böylece seneler geçiyor. O en genç körpe yaşlarda düşünme yeteneğini elde edebilecek beyinler ezbercilik sistemiyle köreltilerek adeta robotlaştırılıyor. Bu yüzden de neden, niçin, nasıl gibi sualler soramaz hale geliyoruz. Oysa peygamberimiz diyor ki;

- Sual ilmin yarısıdır..!

Sorabildiğiniz kadar soru sormalıyız ki, o soruların getirdiği cevaplar bizim düşünce ufkunuzu açacak ve yeni yeni şeyler elde edebileceğiz inşallah.

Tüm inananların Cuması mübarek olsun..


Kaynak A.Hulusi