18 Şubat 2015 Çarşamba

BURÇLARA GÖRE KARAKTER TAHLİLLERİ - 1 -



1 – KOÇ BURCU ;


"BEN“ eşittir Koç Burcu dersek doğru söylemiş oluruz. 
Daima doğruyu o bilir, onun yaptıkları, düşündükleri, sözleri doğrudur. Onun izinden gidilmelidir. O, her şeyde, her zaman ilk ve önder olmak için vardır.
Lider olmak en başta gelen arzusudur. Bulunduğu şartlar içinde bir şekilde önder olmayı başarır.. Evinde, arkadaşları arasında, işinde, talebe ise okulda, bir eylemin başlamasında veya bir toplumda.
Son derece aktif, hareketli olup istekleri çok güçlüdür. Aceleci olduğu için dikkatsizdir. Çabuk eyleme geçer. 
Çok işlek bir zekâsı vardır. Kolayca kavrar. Çabuk sonuca gider. Başarılı olma hırs ve çabası güçlüdür. Böylece hep önde dikkat çekici olmalıdır. Çabuk ilgilenir, çabuk bıkar. 
Düşündüğünü hemen uygulamak ister. Aksi halde onun hükmü geçer çünkü yeni düşünceler gündemdedir. Bu onu maymun iştahlı gibi gösterir. Aslında o sürekli yenilik peşindedir. Fakat bu sabırsızlık ve dikkatsizlik yüzünden pek çok önemli noktaları kaçırdığının farkında değildir. Zaten başkalarının fikirlerine pek önem vermez. Dinler gibi görünür ama dinlemiyordur. Arkasını dönüp kendi fikrini uygular. Doğru bildiğinden o kadar emindir ki, ben giderim, herkes benim peşimden gelsin der. Dönüp de arkasını kontrol bile etmez. Yani sorumluluk almaz. 
Hiçbir şeyi kendi hatası olarak görmez. Başkalarına yükler. İşler istediği gibi gitmezse hıncını başkalarından çıkarır. Kısaca hayata bakışı sadece kendi bakış kapasitesi içindedir. Başkalarının gözünden bakmayı beceremez.
Neşeli, canlı, hayat dolu ve cömerttir. Yaşlanmayı asla kabul etmez. Onun için geçmiş değil şu an vardır. Spor yapmağa ve devamlı hareketli olmağa özen gösterir. Enerjisini ancak böyle kullanabilir. Onun için bedensel hareket de en az fikirsel hareket kadar önemlidir. Bu yüzden bedensel sorunları olmamalıdır. Olursa da onları bir an evvel halletmeye çalışır... Hasta olmaktan hoşlanmaz ve hasta olduğunu da kabul etmez. Ayağa kalkmak için için iyice iyileşmeği bekleyemez.
Düşünmeden hemen tepki gösterir. Çabuk öfkelenir. Kavgaya hemen hazırdırlar. Tepesi attı mı gözü bir şey görmez. Ama kinci değildir. İçi dışı birdir. İkiyüzlülük yapmaz. Kendi gibi başkalarını da kolayca eyleme geçirir. Açık, net ve kısa yoldan gittikleri için ayrıntılar içinde kaybolmadan sorunlara çözüm bulabilirler. Cesaretli ve teşvik edici oluşları insana güç verir, ancak sürekli “ben “ demeleri insanı bıktırır.
Aşkta ihtiraslı ve oldukça da kıskançtır. Aradığını bulmuşsa sadık, anlayışlı ve sevecen bir eş olur. Sevilmek onu daha başarılı ve çekici yapar. Kazak erkekliği asla elden bırakmaz. Macera, özgürlük, risklere girmek, etrafa meydan okumak, rekabet gibi heyecanlardan çok hoşlanır. 
Vehim gücü çok kuvvetlidir. Bu onlarda bazı korkulara ve zanlara sebep olur. Özellikle ölümden çok korkarlar; Ama belli etmezler. Her ne kadar atıp tutsalar da, vurdumduymaz gibi davransalar da içlerinde bu korkuyu taşırlar.
Koç çocukları çok soru sorarlar. Her şeyi iyi öğrenmek isterler. Üstünkörü cevaplardan tatmin olmazlar. Tekrar tekrar sorarlar. Koç kadınları erkeklerle arkadaşlık etmeği daha çok severler. 
İlim konularına açıktırlar. Ama ben Bilir imcilikleri yüzünden pek çok fırsatı ve faydalı konuları kaçırırlar.
Sabırlı ve sebatkâr olmayı, düşünerek hareket etmeği; benden başkalarının da doğru bildikleri şeyler vardır diyebilmeyi ve at gözlüklerini çıkarabilmeği öğrenmelidir. (Nuran Tuncel- A'dan Z'ye ASTROLOJİ)