6 Mayıs 2009 Çarşamba

AHİRET A.Ş. NE GENEL MÜDÜRLER ALINACAKTIR.

Evrensel sistemi hani diyorum ki; Büyük bir şirketler grubu, bir holding olarak hayal etseydik. Sahibi de Allah olacak tabii.

Evreni, Alemleri maddi ve manevi boyutları ile İSLAM A.Ş. isminde şirket olarak düşünün. Dünya da insan kaynakları departmanı.

İnsanları, milyonlarca (sperm) müracaatçı arasından seçilerek şirket bünyesinde DENEME SÜRECİNDE işe alınmış elemanlar olarak kabul edelim. Siz de bunlardan birisiniz.

Tabi tutulacağınız deneme süreci, adı üstünde bir nevi sınav formatında olacak. Hizmet, uyum, çalışkanlık yeteneklerinizin kaydı tutuluyor. Deneme sürecinde her türlü iş yapılacak, temizlikçilik, hamallık, tuvalet temizlikçiliği gibi işler de dahi deneneceksiniz. Henüz kadroya geçmediğiniz için sizden sonra geleceklerin alt yapı hizmetlerinde de görev alacaksınız. Askerdeki mıntıka temizliği gibi.

Dünya departman müdürü olarak peygamberleri, şef olarak ta Veliler ve Evliyaları hayal ediyoruz, Yani şirket adına gerekli kuralları elemanlara bildiren, onları deneme sürecinde organize eden, eğitmeye çalışan görevli elemanlar.

Deneme sürecinde işbaşı yaptığınız işletmenin neler yaptığını merak ediyorsunuz diyelim. Size verilen bilgiye göre, akla gelecek tüm sektörlerde faaliyetleri olan, hayal bile edemeyeceğiniz çok büyük bir şirket olduğunu öğreniyorsunuz. Deneme süresi sonucunda hangi bölümde, hangi görevde olacağınız belirlenecek. Tabii şirket çok büyük olduğu için işsiz kalma ihtimaliniz yok.

Denendiğiniz işyerine, dünyaya geldiğinizde ilan panosunda;
Deneme süreci içinde olan işçilerin dikkatine.” Diye bir ilan görüyorsunuz. Deniyor ki;

“Şirketin ahiret bölümlerinde görevlendirilmek üzere genel müdürler alınacaktır. İlgilenenlerin CV lerini doldurup başvurmaları rica olunur.”

İlanın altında bir not daha var.

Not; Deneme süreci bitene kadar CV lerini vermeyen elemanlar değerlendirmeye alınmayacak, yine AHİRET A.Ş. bünyesinde alt yapı ve hizmet bölümlerinde görevlendirilecektir. Yazıyor.

Yanında bir bölümde de sizinle ve sizden önce gelmiş işçilerin yorum yazılarını okuyorsunuz;

- Git be..! dandik işçiden genel müdür mü olurmuş, inanmayın, daha sıkı çalıştırmak için yalan söylüyorlar.”

Siz ne yapardınız?

- Boş ver, nasıl olsa bir işe atanacağımız kesin. Dolayısıyla kendimizi fazla yormaya gerek yok.

Diyerek CV nizi vermez misiniz, yoksa,

- Ne kaybederim ki. Şirket çok büyük ve her seviyede çok elemana ihtiyacı var. Neden yönetici kadrosunda olmayayım ki, neyim eksik.

Diyerek CV nizi teslim edip, Üst yetkili konumda iş sahibi olmak için biraz fazla yorulmayı, verilen her görevi itirazsız yaptığınız da kayıtlarınız CV nize işlenerek sık sık güncelleme sayesinde avantajlı olmayı mı tercih ederdiniz.

Bu yazılanları günümüz insanının daha rahat gözünde canlandıracağını düşündüm. Çünkü yaşananlar aynı formatta devam ediyor. Üzüldüğüm tek şey, dünyada geçirdiğimiz sürecin bir deneme süreci olduğunu unutup, sürekli bu bölümde kalacağını, süreç bittiği zaman ne olacağını o zaman görürüz, işimize gelmezse gideriz şeklinde düşünen çok kişi var. Halbuki seçilip dünyaya geldiğiniz anda yaptığınız sözleşmeyi iptal edebilmenin, geri dönüşün mümkün olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Hz. Ali ile ilgili bir hadis vardı, hepiniz bilirsiniz.
Adamın biri Hz. Ali’ye; ölümü, tekrar dirilmeyi, ahreti, cennet ve cehennem ihtimallerini kabul etmediğini söylüyordu. “Sizler bir sürü ibadet yapıyor, mal harcıyor, zahmete giriyor, yoruluyorsunuz. Bu değer mi? Bunların gerçek olduğu ne malum ki.” Diyordu.
Hz. Ali cevap verdi.
- Evet bu bahsettiklerin ya gerçekten vardır yahut ta yoktur.
Önce senin dediğinin gerçek olduğunu varsayalım, öyle olduğu takdirde seninle biz aynı konumdayız. Sana da yok bana da yok demektir. Bu yaptıklarımızın bize bir zararı olur mu, hayır. Ama..! Ya ahiret gerçekten varsa, senin halin ne olur, hiç düşündün mü?
Deyince adam biraz düşündü, taşındı;
- " Vallahi, her iki durumda da siz kârdasınız, ahiret varsa vay bizim hâlimize! Yolunu öğret, ben de Müslüman olacağım," Dedi ve Müslüman oldu.
Bizim örneğimize göre adam, CV sini doldurup teslim etmiş oluyor.

Bizlerde bu ahiret ihtimalini ne olur savsaklamayalım. Çünkü gerçekten var. Üstelik sonsuz bir yaşamın başlayacağı bir süreç. İşin kötüsü ahiret ortamına hazırlanmak dünyamızda madde bedenimizle, beynimiz sayesinde gerçekleştirdiğimiz eylemler, ameller ile şekillenecektir.

Ne olur zaman geçirmeden Ahiret A.Ş. ya CV nizi şimdi hemen verelim, gereği neyse üşenmeyelim, kendimizi layık gördüğümüz yaşam seviyesine ulaşmaya çalışalım. Sürecin geri dönüşü de yok, sonraki dönemde şartları değiştirebilme şansımız da yok. Ne olur kendimizi kirli, acı, zor, ayak işleri yapan konumdan kurtaralım.

Her şey gönlünüzce olsun.