28 Nisan 2008 Pazartesi

POZİTİF ENERJİ ÜRETMEK

Günümüzde insanların aşırı hareketlilikten ve ihtiyaçların çeşitliliğinden dolayı gerilim halinde yaşıyorlar. Buna stres diyorlar. İnsanı canından bezdiren, sinirli, huysuz, kızgın hale getiren sebep. Uzun süre bende muzdariptim bundan. Ama herhalde karakterim nedeniyle araştırdığım için bundan da kurtulmanın yolunu bulduğumu sanıyorum.
Biliyor musunuz; bu kendimizi tanımamamızdan kaynaklanıyor. Önceki mutluluk ile ilgili yazılarımda insan beyninin kullanması gereken bir enerjiye ihtiyacı olduğunu açıklamıştım. İnsanın çevresine ve kendine olumlu pozitif bakabilmesi için pozitif enerji edinmesi gerekiyor. Bunu üreten santral, beynimizdir. Beynimiz; Kendi ürettiği enerji yeterli gelmediğinde, başka beyinlerden de pozitif enerji üretmesini sağlayarak dışardan da temin edebilmektedir.
Bakın bu hayal mahsulü, felsefi bir olgu değildir. Tamamen fiziksel etki tepki olayıdır. İnsan oluşumunun başlangıç dönemi olan ana karnında iken beyin gelişmeye başlıyor.Bu gelişim 4 ncü aydan doğuma kadar gelişimini sürdürür. Sonra çevre ve eğitimle kullanılabilirlik kazanır. Yani bizi mutlu edecek olgular, bu gelişimler sonucunda belirir. Kendimizi ve tanımak istediğimiz insanı ilk etapta yüzeysel olarak tanıyabilir, hangi tür davranışların beynimizde pozitif enerji üretimine sebep olabileceğini bulabiliriz.
Pozitif enerji denince, olumlu yönde gelişmeleri meydana getirebilecek enerji olarak anlıyoruz. Bir beyin olumlu yönde odaklanabildiği oranda (+) enerji üretebiliyor.. İnanan, inançlı kişiler bunu daha kolay yapar. Bunun nedeni beynin çalışma şeklinden kaynaklanır. Olumlu düşünmek, güzel düşünebilmek beyinde biyokimyasal olarak değişikliklere sebep olur. Mesela seratonin bunlardan biridir. Aynı şekilde üzüntü stres ve olumsuz düşünce de yine biyokimyasal değişimlere sebep olur. hatta o hale gelir ki bedenin savunma sistemini (immun siystem) çökerterek hastalıkların, bilhassa kanserin gelişmesine davetiye çıkarır. Yani kendimizi olumluya doğru yönlendirmemiz gerekiyor. İşin püf noktası işte bu. Yönlenebilmek, yönlendirebilmek.
Peki olumluya pozitif düşünmeye nasıl yönlendireceğiz? O da yine beynimize doğru sorular sorarak olumlu yönelme sağlayabiliriz. "Allahım bu neden başıma geldi, ben ne suç işledim, ne kötülük yaptım" diyerek değil; "Bunun şu şekilde olması gerekiyordu. Doğru etkenler oluşturamadığım için sonuçta böyle oldu. Artık aynı hataya düşmem" diyebilmeli, pozitif çıkar edinimine yönelebilmeli.
Bu düşünce tarzını benimsemek kolay değil. Çok eksersiz yapmak gerekiyor. Önce çevrenizde pozitif bir alan oluşturmalıyız. Bunu en yakınlarımızı kullanarak başlayabiliriz. Onları Pozitif enerji üreten hale daha kolay getirebiliriz. Onlara gülümseyin. Tuhafınıza gitse de, şimdiye kadar yapmamış olsanız da, Yanlış anlaşıla bileceğinizi sansanız da onlara sarılın, hatta öpün. Başta yapmacıkta olsa sevdiğinizi söyleyin. Küçük hediyeler alın. Bunların hepsi (+) enerjinin tohumlarıdır. Birde inançlı iseniz korkmayın. Kesin başarırsınız. Hani Dini terminolojide günah sevap kavramları var ya, onlar aslında bu Pozitif ve Negatif enerjilerdir. Tüm yaşam, hem bu dünya, hem diğer alemler, bu enerjilerden hangisini kullanmayı seçtiğimiz ve başardığımız ölçüde bize yansıyacaktır. Pozitif oluşumlara sebep olduğumuz oranda pozitifliği yaşayacağız, negatif oluşumlara sebep olduğumuz oranda da negatifliği yaşayacağız. Seçim bizim.herşey gönlünüzce olsun.